yangın kapısı Seçenekler
Wiki Article
Binanın deruninden dunya harbi nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık kontralaşılan yangın merdivenleridir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.
Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın yönı nöbet yangının öteki alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının denetleme şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve daha şu denli hüsran vermesi önlenir.
Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve kolay bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir vasıtatır. Yangın anında yangın kaçış holüne essah açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Bu kapılar sebebiyle ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma fiillemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.
Temel özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok etkili sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın emniyetli kaçışını sağlayıcı yangın merdiveni kapısı büsbütün yangın anında binayı vazgeçme eylemek midein kullanılmalıdır. Farklı nedenler kucakin kullanmak veya yangın merdiveni kapısını önüne engeller koyuvermek, yangın kapısına revan koridoru yararsız malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç çabucak kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.
Yangın merdiveni kapıları çoğunlukla alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve evgin durumlarda kolaylıkla açılabilecek şekilde tasarlanır.
Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları düzgün olarak gestaltlmalıdır. Kapının kusursuz çhileışmasını sağlamak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım strüktürlmalıdır.
Mühlik sınıftaki fiilyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine münasip olarak belirlenen yerlere ve adetlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak kabul edilmektedir.
Yangın merdiveni, ivedi durumlarda güvenli bir şekilde binadan boşaltma uydurmak yürekin kullanılan önemli bir güvenlik donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse mesken olsun, Yangın Çıkış Kapısı her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.